Funky Science tijdens Museumnacht Leiden 2010

Op vrijdag 2 juli werd de tweede museumnacht in Leiden georganiseerd. Stichting Museumnacht Leiden wordt gerund door een team van studenten van de Algemene Leidse Studenten Vereniging Quintus. In samenwerking met de afzonderlijke musea werd voor elk museum een speciaal programma samengesteld.

Een overzicht van het programma van Museum Boerhaave (op Twitter te vinden met #mnl10):

De Museumnacht werd in de tuin van het museum geopend. Drankjes met droogijs en petitfours zorgden voor een extra feestelijke sfeer. De act van De Stille Fanfare en de band Out of Control zorgden voor een vrolijke en swingende start van de avond.

In het museum (waar de temperatuur flink was opgelopen) werden de bezoekers verrast en in verwondering gebracht door goochelaar Tilman Andris.

Stichting Rino (onder de naam Brainiacs) gaf een spectaculaire freezing physics show.

Van 21:00 tot 22:00 uur werd een live uitzending van Hoe?Zo! Radio (Teleac, radio 5) verzorgd vanuit het anatomisch theater. Gasten in dit programma waren Hanneke Meijer, Dries van Dam, George Maat en Bas Perdijk.

In de tuin werden ondertussen workshops Body Balance gegeven door sportschool SportCity. Ook brachten zij een masseur mee die non-stop bezoekers onder handen nam.

Tussen de bedrijven door draaide Supperclub DJ Marque zomerse lounge muziek in de tuin en werd er veel Japans iKi bier verkocht.

In een speciale ruimte werden 2 korte films van Floris Kaayk vertoond.

Maar….

De top act van de avond was toch wel de anatomische les in het anatomisch theater!

Een team van specialisten van Naturalis (Bas Perdijk, Hanneke Meijer en Teun Baarspul) deed een live ontleding van een reebok op de snijtafel.

Er was enorm veel belangstelling voor het bijwonen van deze les en helaas heeft niet iedereen alles helemaal goed kunnen zien. De foto’s geven een kleine impressie. Ook zijn er prachtige foto’s gemaakt door Rob Koopman.

De avond werd afgesloten met een swingend optreden van Out of Control!

Deze avond trok 2046 bezoekers naar Museum Boerhaave, het was enorm gezellig! We hopen jullie allemaal weer te zien tijdens Museumnacht 2011!

Vera

Advertisements
1 comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: