Sprint!

Sprints, XLS, product backlog, burn down grafiek…  Een week geleden zou ik niet weten waar iemand het over heeft als hij of zij deze termen zou gebruiken. Maar vanaf afgelopen dinsdag weet ik beter! Samen met Vera en Maaike zijn we bij Fabrique in Amsterdam begonnen met het bouwen van een nieuwe website.

Boerhaaviaanen die hun veilige museologische ecosysteem verruilen voor de geheel nieuwe en onontdekte wereld van het website design. Zou dat wel goed gaan?

Als oud bioloog gaan bij een verandering van habitat (om nog maar even in de ecosystemen te blijven) alle voelsprieten naar buiten. Hoe groot is de biodiversiteit (met hoeveel verschillende soorten specialisten gaan we samenwerken)? Wie heeft waar zijn territorium (wie gaat wat doen)? En is er concurrentie om natuurlijke voedselbronnen (wie en waar komt/haalt/brengt de koffie)? Voor een eerste grondige  analyse van dit nieuwe ecosysteem is het nog te vroeg. Daar zullen we later in dit project ongetwijfeld nog uitvoerig op terug komen.

Maar wat dit project voor Boerhaave minstens zo bijzonder maakt is dat er gekozen is voor een scrum traject. Dat houdt in dat binnen een korte tijd intensief door een projectteam wordt samengewerkt. Iedereen, van de conservator tot programmeur, van interactie ontwerpster tot graphic designer,  gaat tegelijk aan de slag. De planning is te volgen op een sprintboard:

Iedere afdeling heeft een kleur. De verschillende post-it’s staan voor de verschillende specifieke taken. Bijvoorbeeld het aanleveren van een tekst. Elk teamlid kiest een post-it en verplaatst die op het sprintboard naar doing. Op het moment dat die tekst klaar is mag die persoon zijn/haar kaartje naar done verplaatsen. Net zo lang tot alle post-it’s aan de rechter kant van het sprintboard staan. Zo heeft iedereen op elk moment van de dag een goed overzicht van de stand van zaken.

Het sprintboard

en zoals te zien is, is er nog een boel werk aan de winkel!

Binnenkort meer (:

Bart

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: